Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

În Belgia s-a încercat să se vândă la licitație o mumie pierdută acum 40 de ani

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaАукцион
Аукцион - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat de 66 de ani, fiul unuia dintre medicii care au efectuat cercetările asupra mumiilor, a decis să vândă la licitație exponatul considerat pierdut. Însă, după toate probabilitățile, el nu va fi tras la răspundere.

CHIȘINĂU, 7 nov — Sputnik. Una dintre cele două mumii din colecția muzeelor regale de artă și istorie din Bruxelles, considerate pierdute cu 40 de ani în urmă, a fost descoperită printre obiectele expuse spre vânzare la licitația din orașul belgian Mons, transmite RIA Novosti cu referire la versiunea electronică a ziarului „Le Soir".

Se menționează că „urmele" mumiilor s-au pierdut prin 1970 după ce au fost  preluate  de către doi medici belgieni pentru a fi supuse unui studiu științific. Savanții au tranșat unul din cadavrele îmbălsămate, iar pe celălalt l-au supus razelor roentgen. Rezultatele cercetărilor au fost publicate în anul 1973.

Din anumite motive, mumiile așa și nu au mai fost restituite muzeului.

Un bărbat de 66 de ani, fiul unuia dintre medicii care au efectuat cercetările, a decis să vândă la licitație exponatul considerat pierdut. După toate probabilitățile, acesta nu va fi totuși tras la răspundere penală, deoarece mumia care a fost găsită în casa tatălui său se consideră până în prezent ca fiind transmisă în scopuri de studiu științific, menționează publicația.

Fluxul de știri
0