Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce au pus la cale șefii de la „Moldovagaz” și „Gazprom”

© Photo : www.gazprom.ruВасиле Ботнарь и Алексей Миллер
Василе Ботнарь и Алексей Миллер - Sputnik Moldova
Abonare
Vasile Botnari și Aleksei Miller au examinat probleme ce țin de livrarea gazelor rusești către consumatorii din Republica Moldova și tranzitarea acestora pe teritoriul țării noastre

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Președintele SA „Moldovagaz", Vasile Botnari, a avut o întrevedere de lucru cu președintele „Gazprom", Aleksei Miller, menționează compania rusă într-un comunicat.

„Părțile au discutat despre activitatea curentă și de perspectivă a SA „Moldovagaz", precum și despre conlucrarea dintre cele două companii", menționează sursa.

Cei doi oficiali au examinat în special problemele ce țin ce țin de livrarea gazelor rusești către consumatorii din Republica Moldova și tranzitarea acestora pe teritoriul țării noastre.

Молдовагаз - Sputnik Moldova
Rusia
„Gazprom” a dat în judecată „Moldovagaz” pentru a-și recupera datoriile

În februarie 2017, „Gazprom" a depus o cerere la Curtea Internațională de Arbitraj Comercial privind încasarea unei datorii de la „Moldovagaz" pentru gazele naturale livrate în anul 2014, în sumă de 768,6 milioane de dolari.

Anterior, Curtea Internațională de Arbitraj Comercial de pe lângă Curtea de Industrie și Comerț a Federației Ruse a satisfăcut cererea „Gazprom" față de SA „Moldovagaz" privind recuperarea datoriilor la gazele naturale livrate în anul 2012, în valoare de 830,767 milioane de dolari.

De asemenea, în septembrie 2016 instanța de arbitraj a dat câștig de cauză concernului „Gazprom" în ceea ce privește achitarea de către „Moldova gaz" a datoriei pentru gazele livrate în anul 2013, în valoare de 562,3 milioane de dolari.

La sfârșitul anului 2016 „Gazprom" și „Moldovagaz" au prelungit contractul de livrare a gazelor naturale în Moldova și de tranzit pe teritoriul țării noastre până la sfârșitul anului 2019. În 2016, „Gazprom" a livrat Republicii Moldova circa trei miliarde de metri cubi de gaze. „Gazprom", care deține 50% din acțiunile „Moldovagaz", este principalul furnizor de gaze naturale în Republica Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0