Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rebega și Le Pen, în apărarea moldovencelor exploatate sexual în Italia

© Laurențiu Rebega/FacebookEuroparlamentarul român Laurențiu Rebega
Europarlamentarul român Laurențiu Rebega - Sputnik Moldova
Abonare
Europarlamentarul Laurențiu Rebega i-a trimis președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, o scrisoare deschisă cu privire la cazul româncelor exploatate sexual în Italia.

CHIȘINĂU, 15 mar — Sputnik. Marine Le Pen îl provoacă pe Tajani pe tema muncitorilor exploatați din Sicilia, iar Laurenţiu Rebega, vicepreședintele Grupului Europa Națiunilor și Libertății, ia apărarea celor 7.500 de femei din România și Republica Moldova care lucrează în Sicilia în condiții abominabile.

Într-o scrisoare adresată președintelui PE Antonio Tajani, Rebega acuză Uniunea Europeană că practică sclavia.

Agricultură, căpșune, terenuri arabile - Sputnik Moldova
The Guardian: Românce ținute în sclavie și violate de italieni

"În Italia, în Spania și în alte țări ale Uniunii, cetățeni ai statelor membre din Est — femei, dar și bărbați — muncesc de ani de zile la negru, în condiții, practic, de sclavie. La fața locului există o complicitate tacită în care sunt cuprinși angajatorii, autoritățile, dar, din păcate, și victimele. Pentru acestea, o sumă de mai puțin 20 de euro pe zi constituie un preț pentru care renunță la demnitate, la libertate, la statutul de ființă umană", scrie Rebega în scrisoarea sa.

"Este vorba despre peste 7500 de femei — în majoritate din România și Republica Moldova — care lucrează în condiții mizerabile în Sicilia, în regiunea Ragusa. Amănuntele, care cuprind cazuri de sclavie sexuală sau pedepse atroce, sunt cutremurătoare", mai afirmă Rebega.

Europarlamentarul român îi cere lui Tajani să ia public o atitudine fermă împotriva unor asemenea practici care ne amintesc de cele mai negre episoade ale istoriei.

Acesta este de părere că Europa de azi este una în care cei puternici profită legal de slăbiciunea celor săraci și care are lacune în a armoniza libertatea circulației forței de muncă cu echitatea remunerării acestei forțe de muncă. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0