Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă: peste 60 de mașini pline cu gunoi au fost blocate în Chișinău

© Sputnik / Vladimir PolusatovСвалка Бубуечь
Свалка Бубуечь - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Întreprinderii Municipale Chișinău Regia ”Autosalubritate” a declarat pentru Sputnik că 60 de mașini pline cu gunoi sunt blocate la intrarea în satul Bubuieci

CHIȘINĂU, 15 mar – Sputnik. Peste 60 de autospeciale ale Întreprinderii Municipale Chișinău Regia ”Autosalubritate” pline cu gunoi menajer au fost blocate la intrarea în localitatea Bubiueci. Informația a fost confirmată în exclusivitate pentru agenția Sputnik de directorul întreprinderii, Tudor Maniv.  

Locuitorii din Bubiueci susțin că s-au săturat de mirosul insuportabil care vine dinspre rampa de gunoi.  

”Avem pierderi. Mașinile staționează. Gunoiștea nu se află pe teritoriul comunei Bubuieci, ci pe teritoriul Chișinăului. Protestatarii nu au dreptate. Ne-am adresat procuraturii și poliției. Acum, la fața locului, se află oamenii legii”, a declarat Maniv. 

Reporterul Sputnik Moldova a încercat să ia legătura cu primarul localității Bubuieci, Ion Șaranuț, însă acesta nu a răspuns la apelurile noastre telefonice. 

Anterior, primarul a declarat pentru Sputnik că locuitorii comunei Bubuieci cer ca rampa de gunoi de la marginea localității să fie conservată de urgență.

Acesta a spus că în perimetrul localității există două rampe de gunoi neautorizate: una pentru deșeuri de construcții și alta pentru deșeuri menajere.

ПОЛИГОН, МУСОР, МЕШКИ, ОТХОДЫ. Gunoi, boschetari, poligon - Sputnik Moldova
Societate
Catastrofă ecologică: din vina cui Moldova se scufundă în gunoi

”La momentul dat situația a atins punctul critic: locuitorii se sufocă din cauza gazelor toxice emanate de deșeuri. Iar vara, pe lângă mirosul neplăcut, comuna este invadată de insecte, haite de câini vagabonzi și de rozătoare”, a declarat primarul.  

Șaranuț a menționat că locuitorii comunei cer conservarea gropii de gunoi încă din anul 2011, atunci când Primăria Chișinău a început să evacueze gunoiul din Capitală, după ce a fost închisă rampa de la Țânțăreni. În acest răstimp suprafața gropii de gunoi s-a extins până la 30 de hectare. 

Șefa Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, Luminița Suveică, a comunicat că, din anul 2010 până în anul 2016, în localitate au fost inspectate 66 de fântâni. Analizele au demonstrat că acestea nu corespund normelor sanitare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0