Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Grama, urcat într-o mașină a CNA

© Sputnik / Мирослав РотарьЭдуард Грама
Эдуард Грама - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupție desfășoară la această oră percheziții la domiciliul ministrului Agriculturii Eduard Grama

CHIȘINĂU, 15 mar – Sputnik. Procurorii anticorupție desfășoară percheziții la domiciliul ministrului Agriculturii Eduard Grama. La această oră perchezițiile în biroul ministrului s-au încheiat, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Grama a fost însoțit de procurorii anticorupție și ofițerii CNA la ieșirea din biroul. Aceștia au urcat într-o mașină a procurorilor și s-au deplasat la domiciliul ministrului.

”Deocamdată nu sunt rețineri în cadrul perchezițiilor de miercuri”, a precizat Starinschi.

Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii despre dosarul în care au loc percheziții în biroul ministrului Grama

Aceste percheziții se desfășoară în cadrul cauzei penale deschisă de procurorii anticorupție pe marginea tentativei de înstrăinare a peste 30 de ha de teren din comuna Stăuceni, care aparțineau Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie.

Directorul Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură din Chişinău a fost reţinut, la 14 decembrie 2016, de către procurori şi ofiţerii anticorupţie. Potrivit declaraţiilor martorilor şi probelor acumulate, funcţionarul ar fi primit de la unul dintre complici 660 de mii de lei pentru a aviza pozitiv proiectul de parcelare a terenului cu suprafaţa de 38.09 ha în 32 de sectoare. Deja împărţit în zone mai mici, terenul urma să fie vândut.

În cadrul acestui dosar au mai fost reținute alte 12 persoane, între care și actuali funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi.

Săptămâna aceasta, procuratura Anticorupţie a expediat în judecată cauza penală în privinţa a cinci persoane, învinuite de însuşirea bunurilor Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie, falsificând probe în procesul civil.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari şi falsificarea probelor în procesul civil, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0