Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii despre dosarul în care au loc percheziții în biroul ministrului Grama

© Sputnik / Miroslav RotariOfiţeri CNA Спецназ НАЦ
Ofiţeri CNA Спецназ НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupție au extins aria de descinderi în cadrul dosarului deschis la finele anului trecut pe marginea tentativei de înstrăinare a peste 30 hectare de teren care se află în subordinea Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie

CHIȘINĂU, 15 mar – Sputnik. În dimineața zilei de miercuri, ofițerii anticorupție au desfășurat un șir de percheziții în mai multe birouri ale angajaților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, inclusiv în cel al ministrului de resort, Eduard Grama.

минсельхоз - Sputnik Moldova
Societate
Percheziții la Ministerul Agriculturii

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a declarat pentru Sputnik că aceste percheziții se desfășoară în cadrul cauzei penale deschisă de procurorii anticorupție pe marginea tentativei de înstrăinare a peste 30 de ha de teren din comuna Stăuceni, care aparțineau Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie.

Directorul Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură din Chişinău a fost reţinut, la 14 decembrie 2016, de către procurori şi ofiţerii anticorupţie. Potrivit declaraţiilor martorilor şi probelor acumulate, funcţionarul ar fi primit de la unul dintre complici 660 de mii de lei pentru a aviza pozitiv proiectul de parcelare a terenului cu suprafaţa de 38.09 ha în 32 de sectoare. Deja împărţit în zone mai mici, terenul urma să fie vândut.

Арест - Sputnik Moldova
Societate
Directorul colegiului din Stăuceni, reținut pentru escrocherii cu terenuri

În cadrul acestui dosar au mai fost reținute alte 12 persoane, între care și actuali funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi.

Procuratura Anticorupţie a expediat, săptămâna aceasta, în judecată cauza penală în privinţa a cinci persoane, învinuiţi de însuşirea bunurilor Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie, falsificând probe în procesul civil.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari şi falsificarea probelor în procesul civil, inculpaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0