Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vameșii au rămas mască atunci când au văzut ce avea în bagaj un cetățean francez

© Photo : customs.gov.mdMondede din aur descoperite pe aeroportul din Chișinău
Mondede din aur descoperite pe aeroportul din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Francezul urma să se îmbarce în avionul care efectua cursa Chișinău-Paris, dar a fost reținut pentru 72 de ore fiind cercetat penal pentru contrabandă cu obiecte de valoare cultural-istorică

CHIȘINĂU, 14 mart — Sputnik. Vameșii de pe Aeroportul Chișinău au avut parte de o surpriză la controlul bagajelor unui pasager. Aceștia au descoperit în valiza unui cetățean francez o adevărată comoară.

Serviciul Vamal precizează că este vorba de 36 de monede din aur, care datează din perioada anilor 1864 — 1949. Acestea au fost descoperite luni, în cadrul formalităților de control al bagajelor pasagerilor cursei Chișinău-Paris. Monedele nu au fost declarate organului vamal conform prevederilor legale.

Античные монеты - Sputnik Moldova
Societate
FOTO-VIDEO Un moldovean prins la Vamă cu o comoară din aur și argint

Potrivit sursei, cercetările sunt continuate de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, pe cazul dat fiind intentat un dosar penal conform articolului "Contrabanda". Persoana respectivă a fost reținută pe un termen de 72 de ore, urmând a fi stabilite toate circumstanțele producerii infracțiunii.

În cazul în care vinovăția suspectului va fi dovedită, cetățeanul francez riscă să fie privat de libertate între 3 și 10 ani.

Conform procedurii, monedele urmează a fi transmise pentru expertiză Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

În ultima perioadă, tentativele de contrabandă cu obiecte din patrimoniului cultural-istoric al țării sunt tot mai frecvente.

Acum câteva zile, grănicerii ucraineni au găsit obiecte de reală valoare istorică și culturală în geamantanul șoferului autobuzului de pe cursa Chișinău — Moscova. Acesta a încercat să scoată din țară 29 de bijuterii, cel mai probabil confecționate din argint. La o primă cercetare, experții ucraineni au stabilit că bijuteriile datează din secolele ХVIII și XIX.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0