Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul va avea un nou primar

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Liberalul Dorin Chirtoacă ar putea să nu-și ducă până la capăt mandatul de primar al Chișinăului, care se încheie în vara anului 2019

CHIȘINĂU, 14 mar – Sputnik. În acest an, Dorin Chirtoacă va pleca de la conducerea Primăriei Chișinău, iar capitala va avea un nou primar. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă de liderul fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban.

Сергей Тофилат - Sputnik Moldova
O țeapă de milioane: Chirtoacă a izolat termic blocuri care nici măcar nu există

Ceban a anunțat că fracțiunea socialiștilor va iniția un referendum cu privire la demiterea lui Chirtoacă din funcția de primar al Chișinăului.

”În cazul în care instanța va respinge cererea de înregistrare a grupului de inițiativă vom merge la CEDO, pentru că este o încălcare vădită a drepturilor omului”, a declarat Ceban.

Potrivit acestuia, majoritatea chișinăuienilor pledează în prezent pentru schimbarea lui Chirtoacă de la conducerea Primăriei Chișinău. 

”Dacă mergeți acum pe stradă și veți întreba cetățenii, ei vor spune că se sufocă de corupție și iresponsabilitate în Primăria Chișinău”, a menționat Ceban.

Chirtoacă se află în al treilea mandat la cârma Primăriei Chișinău. Mandatul acestuia se încheia în vara anului 2019.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0