Care este țara cu cel mai "puternic" pașaport din lume

© Sputnik / Sergei KirkachSchengen Visa
Schengen Visa - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Raportul unei companii de consultanță clasifică țările în funcție de avantajele pe care le oferă pașapoartele acestora în ceea ce privește călătoriile fără viză

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Potrivit unui nou raport al companiei de consultanță Capitalist Nomad, Suedia are cel mai puternic pașaport din lume, notează indy100.com, citat de dcnews.ro.
Pașapoartele a 199 de țări au fost clasificate în funcție de cât de avantajoase sunt acestea în ceea ce privește călătoriile fără vize, reputația la nivel mondial, taxe internaționale și în funcție de libertățile civile.

Astfel, Suedia se situează pe primul loc în contextul în care cetățenii acestei țări pot vizita 176 de țări, fără viză, și au capacitatea de a lucra în străinătate, fără a fi nevoie să plătească impozit acasă. Suedia a devansat celelalte țări și în ceea ce privește libertățile personale.

Suedia este urmată de Belgia, Italia, Spania, Irlanda etc. Marea Britanie se situează pe locul 16, iar SUA abia pe 35.

În respectivul clasament al pașapoartelor, România se poziționează pe locul 42, cu un număr de 153 de țări care cetățenii pot călători fără viză.

Țara noastră se situează aproape de mijlocul clasamentului, pe poziția 85, cu 101 țări în care cetățenii pot ajunge fără viză. Republica Moldova a lăsat în urmă Turcia, Africa de Sud, Kuweit, dar și mai multe state ex-sovietice precum Ucraina, Belarus, Kazahstan, Armenia, Azerbaidjan și altele.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0