Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 40 de familii din Chișinău au rămas fără casă și fără bani

© Sputnik / Rodion ProcaСтройка
Стройка - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea unei firme de construcție din Chișinău va sta, cumulativ, 27 de ani după gratii în penitenciar de tip închis pentru că a înșelat 43 de familii cărora le-a promis că le va construi apartamente

CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Directorul, vice-directorul și șefa Secției contracte investiționale ai companiei de construcții ”Rom-Prim” SRL au fost condamnaţi la 10 ani, 9 ani și, respectiv, 8 ani privațiune de libertate în penitenciar de tip închis. 

Арест - Sputnik Moldova
Societate
Directorul colegiului din Stăuceni, reținut pentru escrocherii cu terenuri

Procuratura Anticorupție a demonstrat vinovăţia inculpaţilor în comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și abuz de serviciu.

În perioada anilor 2007-2009, știind că nu îşi vor putea onora obligaţiile contractuale asumate, inculpaţii și-au însuşit de la 43 de persoane aproximativ 25 de milioane de lei, sub pretextul construcţiei apartamentelor.

Conform contractelor încheiate şi obligaţiilor asumate, apartamentele urmau să fie construite la diferite adrese în capitală şi în orașul Cricova, iar locuinţele trebuiau să fie date în exploatare încă în anul 2009.

Până în prezent, blocurile locative nu au fost construite.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0