Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Detali de la întrevederea Darii-Karasin

© Photo : mfa.gov.mdLilian Darii și Grigori Karasin
Lilian Darii și Grigori Karasin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Viceministrul moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii a avut la Chișinău o nouă rundă de negocieri cu secretarul de stat, viceministrul rus al Afacerilor Externe Grigori Karasin

CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Vineri, la Chişinău, a avut loc o nouă rundă de consultări politice interministeriale moldo-ruse. Partea moldovenească a fost reprezentantă de către viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii, iar cea rusă — de către secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe Grigori Karasin.

Участники народного ополчения патрулируют дорогу в Приднестровье - Sputnik Moldova
Karasin: reglementarea transnistreană are nevoie de un "dezgheţ"

În cadrul consultărilor a fost efectuat un schimb larg de opinii care vizează promovarea dialogului politic, intensificarea cooperării în domeniul comercial-economic, interacţiunea în sfera cultural-umanitară, consolidarea cadrului juridic bilateral.

Interlocutorii au confirmat interesul reciproc în continuarea dialogului politic la diferite niveluri în vederea depăşirii problemelor care mai persistă în relaţiile moldo-ruse şi în asigurarea unei dinamici pozitive în dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase în domeniile de interes comun. Ei au ţinut să sublinieze că acţiunile întreprinse în ultimul timp în vederea realizării înţelegerilor convenite în cadrul şedinţei de la Moscova, din 29 noiembrie 2016, a Comisiei Interguvernamentale Modo-Ruse pentru Cooperare Economică, în particular, privind reluarea exporturilor producţiei moldovenești pe piaţa rusă şi soluţionarea problemelor cu care se confruntă migranţii moldoveni. Cei doi oficiali s-au pronunţat în favoarea eliminării incidentelor regretabile care se produc în punctele de control, la trecerea frontierei cu implicarea persoanelor oficiale.

Cei doi diplomaţi au pledat pentru activizarea procesului de negocieri vizând reglementarea conflictului transnistrean şi soluţionarea problemelor stringente cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0