Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A venit Baba Dochia, ea aduce nu doar ploi și ninsori, ci și înghețuri

© Sputnik / Евгений Резник / Accesați arhiva multimediaПоследствия ледяного дождя в Краснодаре
Последствия ледяного дождя в Краснодаре - Sputnik Moldova
Abonare
Vântul de la nord a adus ploi și vremea răcoroasă în Republica Moldova. Baba Dochia își scutură cojoacele.

CHIȘINĂU, 11 mart — Sputnik. Chiar dacă primăvara calendaristică a venit deja, vremea rea se va mai ține o vrem. Să nu uităm că la mijlocul lunii martie, Baba Dochia începe să-și scuture cojoacele.

Национальный парк Земля леопарда - Sputnik Moldova
Societate
Surprizele începutului de primăvară: cum va fi vremea

Așa că, după câteva zile frumoase, în republica Moldova vremea e răcește. Încă de vineri mercurul a coborât în termometre și a început să plouă. Această vreme se va menține până marți. De luni, Moldova va fi învăluită de mase de aer reci din nord. De luni, 14 martie, noapte vor avea loc înghețuri de minus două grade Celsius, în regiunea de nord a țării.
"Nu putem afirma că vin gerurile. Dar oricum, dacă e să comparăm cu perioada anterioare, atunci este evident că va avea loc răcirea timpului. De altfel, vor fi înregistrate temperaturi în limitele normei, care corespund timpului calendaristic", a declarant pentru Sputnik Moldova, șefului Centrului de Prognoze Meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, pentru Sputnik Moldova.
El afirmă că masa e aer rece va pătrunde în republica Moldova din nord și se va menține la noi în perioada 14-17 martie, după care aerul din nou se va încălzi, atât noaptea, cât și ziua.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0