Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât pune în buzunar un polițist pentru protecția unui comerciant de bijuterii

© photo: igp.gov.mdЗолотые украшения
Золотые украшения - Sputnik Moldova
Abonare
Trei polițiști sunt cercetați penal pentru că protejau afacerile unor indivizi care comercializau ilicit bijuterii din aur

CHIȘINĂU, 10 mart — Sputnik. Trei poliţişti din cadrul Direcţiei investigarea fraudelor economice a Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP sunt învinuiţi de procurori de comiterea actelor de corupţie.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, poliţiştii estorcau câte 500 de euro pe lună drept „taxă de protecţie" de la persoanele care comercializau ilicit metale şi pietre preţioase pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt din Capitală, în preajma magazinului "Aureola". Pentru aceste sume de bani, poliţiştii se angajau să nu iniţieze cauze penale de contrabandă şi practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător.

Работа вневедомственной охраны московской полиции - Sputnik Moldova
Societate
Nimic din ce e omenesc nu-i este străin: polițist din Cahul reținut de CNA

Unul dintre învinuiţi îşi masca acţiunile ilegale prin iniţierea selectivă a procedurilor contravenţionale, cu sancţionarea prin aplicarea unor amenzi nesemnificative, iar în cazul unor plângeri din partea petiţionarilor pe faptul dat, le explica modalitatea de atac pe cale civilă.

În privinţa persoanelor ce comercializau metalele preţioase este iniţiată o cauză penală pentru corupere activă, acestea fiind reţinute pentru 72 de ore.

La moment, unul dintre poliţişti este anunţat în căutare, iar persoanele care au dat mită sunt învinuite de corupere activă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0