Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Judecătorul ucrainean Ceaus a solicitat azil politic în Republica Moldova

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaJustiție, ședință de judecată
Justiție, ședință de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Avocații judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, care este suspectat de luare de mită, s-a adresat președintelui moldovean, Igor Dodon, cu solicitarea de a-i acorda clientului lor azil politic în țara noastră

CHIȘINĂU, 10 mart — Sputnik. Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a confirmat că avocații judecătorului din Kiev Nicolai Ceaus, suspectat de luare de mită, a cerut azil politic în Moldova, transmite RIA Novosti.

Серджиу Унгуряну - Sputnik Moldova
Expert: Kievul calcă în picioare normele internaționale și interesele R. Moldova

Anterior angajații Procuraturii Republicii Moldova l-au reținut pe Ceaus. Acesta a fost plasat în arest pe 15 zile după ce s-a predat benevol autorităților, anunțând că a trecut ilegal frontiera Republicii Moldova.

„După ce am primit de la Procuratura Generală din Kiev documentele cu privire la extrădarea lui Ceaus, noi pregătim actele necesare pentru realizarea acestei proceduri. Totodată, avocații s-au adresat președintelui Republicii Moldova cu solicitarea de a i se acorda lui Nicolai Ceaus azil politic", a menționat Morari.

Ceaus a fost reținut în luna august 2016, în Ucraina, în timp ce primea mită în sumă de 150 de mii de dolari pentru a pronunța o sentință în favoarea unui inculpat.

Oamenii legii ucraineni nu au putut să-l aresteze atunci pe judecător pentru că el se bucura de imunitate.

Abia în luna septembrie, Rada Supremă și-a dat consimțământul ca suspectul să fie arestat, însă în acel moment Ceaus nu mai era deja în Ucraina.

În luna noiembrie 2016 serviciul de presă al Biroului Național Anticorupție din Ucraina a anunțat că Ceaus este dat în urmărire internațională.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0