Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întâmplă în Moldova: cerșit și sclavie pe străzile Capitalei

© AFP 2024 / JOEL SAGETA homeless woman is wrapped in a blanket on the sidewalk of a Parisian street
A homeless woman is wrapped in a blanket on the sidewalk of a Parisian street - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reținut o femeie suspectată de organizarea cerșitului și a sclaviei pe străzile din Capitală

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Polițiștii sectorului Botanica din Capitală au reținut pentru 72 de ore o femeie, în vârstă de 55 de ani, care racola persoane fără loc permanent de trai în scopul cerşitului pe străzile Capitalei.

Oamenii legii au monitorizat acest caz timp de trei luni, perioadă în care ofiţerii de investigaţii au acumulat probe pentru a demonstra vinovăţia femeii în instanţa de judecată.

Potrivit lor, bănuita obţinea profituri băneşti impunătoare prin organizarea cerşitului, după ce racola şi adăpostea persoanele într-o locuinţă din strada Izmail. Aceştia erau obligaţi să cerşească în fiecare zi la intersecţii, centre comerciale sau în alte locuri aglomerate.

În urma perchezițiilor, în locuinţa unde erau cazate persoanele se aflau două femei cu copii şi şase bărbaţi cu vârstele cuprinse între 30 şi 60 de ani, fără loc permanent de trai. De asemenea au fost depistate şi ridicate mijloace financiare obţinute în urma cerşitului, printre care şi bancnote marcate transmise anterior sub controlul ofiţerilor de investigaţii.

Nicolae Pascaru - Sputnik Moldova
Chișinău, orașul sclaviei și al cerșitului

Aceste persoane urmează a fi audiate ulterior în cadrul desfășurării cauzelor penale iniţate pentru organizarea cerşetoriei, sclavia şi condiţiile similare sclaviei.

Dacă se va demonstra vinovăția femeii, ea riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 până la 10 ani de privațiune de libertate.

Poliţia Capitalei continuă investigaţiile în vederea identificării complicilor în acest caz, precum şi alte persoane care ar fi fost racolate pentru cerşit.

Fluxul de știri
0