Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura Generală are o nouă conducere

© Sputnik / Мирослав РотарьГенеральная прокуратура РМ
Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul general al Republicii Moldova are de astăzi trei adjuncți, care sunt responsabili de domenii distincte în cadrul Procuraturii Generale

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Igor Popa, Mircea Roșioru și Iurie Garaba sunt noii adjuncți ai procurorului general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen.

Эдуард Харунжен - Sputnik Moldova
Politică
A fost selectat candidatul pentru funcția de Procuror General al Moldovei

Noii viceprocurori au fost prezentați, joi, în cadrul unei conferințe de presă. Aceștia au fost desemnați în funcție printr-un ordin semnat în data de 9 martie de procurorul general. 

Igor Popa a deținut până în prezent funcția de procuror al municipiului Chișinău, Mircea Roșioru – pe cea de președinte al Consiliului Superior al Procurorilor. 

Nu este nou în funcție doar Iurie Garaba, care îndeplinește funcția de adjunct al Procurorului General din noiembrie 2013. 

”Mircea Roșioru va fi responsabil de Direcția Judiciară a PG, Igor Popa – de Direcția Urmărire Penală și Criminalistică și Iurie Garaba va fi responsabil de Direcția Politici, Reforme și Protecția Intereselor Societății”, a declarat Harunjen. 

Potrivit procurorului general, la baza selectării candidaților au stat calitățile profesionale, organizatorice, cele legate de integritatea profesională și autoritatea pe care o au în rândul procurorilor. 

Până în prezent funcțiile de adjunct al Procurorului General a fost deținută de Iurie Garaba și Igor Serbinov. 

Potrivit noii legi a Procuraturii, care a intrat în vigoare la 1 august 2016, candidatul la funcția de adjunct al Procurorului General este propus de către Procurorul General. În funcția de adjunct al Procurorului General poate fi numită persoana care are o experiență de cel puțin 7 ani în funcția de procuror, în ultimii 3 ani activează în funcția de procuror și dispune de capacități organizatorice. Adjuncții Procurorului General sunt numiți în funcție fără concurs, prin ordinul Procurorului General, cu acordul scris al Consiliului Superior al Procurorilor. 

Mandatul adjuncților Procurorului General se încheie odată cu mandatul Procurorului General, însă aceștia continuă să-și exercite atribuțiile până la numirea adjuncților noului Procuror General. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0