Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A fost selectat candidatul pentru funcția de Procuror General al Moldovei

© Sputnik / Мирослав РотарьЭдуард Харунжен
Эдуард Харунжен - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales al Moldovei, Igor Dodon, a declarat anterior că nu va confirma în funcția de Procuror General nici unul dintre pretendenți.

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Eduard Harunjen, procurorul general interimar al Moldovei, a fost înaintat în calitate de candidat la șefia acestei structuri. Decizia a fost luată miercuri la ședința Consiliului Superior al Procurorilor din RM.

"La etapa interviului, cel mai mare punctaj l-a acumulat Eduard Harunjen. Candidatura lui Eduard Harunjen va fi propusă președintelui Republicii Moldova pentru confirmarea acestuia în calitate de Procuror General pentru un termen de șapte ani", a spus Mircea Roșioru, președintele Consiliului Superior al Procurorilor.

Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din culisele selectării candidatului pentru fotoliul de Procuror General

La funcția de procuror general al Moldovei au pretins șase candidați, între care, Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, Ruslan Cașu, procuror la Procuratura sectorului Râșcani din capitală, Iurie Garaba și Igor Serbinov, procurori generali adjuncți, și Igor Popa, șeful Procuraturii municipiului Chișinău.

Președinte nou ales al Moldovei, Igor Dodon, a declarat anterior că nu va confirma la șefia Procuraturii Generale pe nici unul dintre pretendenți

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0