Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorul explică de ce Leonid Talmaci a fost plasat sub control judiciar

© Sputnik / Мирослав РотарьВиорел Морарь
Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul-șef Anticorupție, Viorel Morari, susține că la baza schimbării măsurii preventive pe numele fostului guvernator BNM au stat două motive

CHIȘINĂU, 7 mar – Sputnik. Procurorul-șef Anticorupție, Viorel Morari, a explicat pentru Sputnik-Moldova motivele care au stat la baza anulării arestului preventiv pe numele fostului guvernator BNM Leonid Talmaci și plasarea lui sub control judiciar. 

Potrivit procurorului, schimbarea măsurii preventive de arest în izolator pe controlul judiciar a fost motivată de două cauze: starea de sănătate a lui Talmaci, dar și faptul că fostul guvernator colaborează cu anchetă.

Леонид Талмач - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Leonid Talmaci a fost scos din arest preventiv
 

”Apărarea lui Leonid Talmaci a depus cererea în instanță în care a indicat două motive. Prima, înrăutățirea stării de sănătate și internarea lui Leonid Talmaci. Și a doua, care este importantă, Leonid Talmaci a oferit informații utile și a colaborat cu ancheta”, a declarat Morari.

”Noi verificăm depozițiile lui Talmaci”, a adăugat procurorul. 

Morari a mai precizat că decizia de marți a Judecătoriei Buiucani nu poate fi atacată de acuzatorul de stat. Totodată, procurorul a precizat că termenul controlului judiciar poate fi extins. 

Leonid Talmaci a fost plasat vinerea trecută în arest preventiv pe un termen de 15 zile de procurorii anticorupție. Sâmbătă seara, fostului guvernator al Băncii Centrale i s-a făcut rău și acest a fost internat în spital, unde se află și astăzi. Marți dimineața, Judecătoria Buiucani a schimbat măsura preventivă de arest în izolator prin control judiciar.  

Procurorii i-au înaintat fostului guvernator BNM trei capete de acuzare: participaţie într-un grup criminal organizat specializat în escrocherii în proporţii deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0