Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Leonid Talmaci a fost scos din arest preventiv

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul guvernator al BNM Leonid Talmaci a fost scos din arest preventiv și plasat, marți dimineața, sub control judiciar printr-o decizie a Judecătoriei Buiucani

CHIȘINĂU, 7 mar – Sputnik. Fostul guvernator al BNM Leonid Talmaci a fost eliberat provizoriu din arest preventiv și plasat sub control judiciar. Informația a fost oferită pentru Sputnik Moldova de avocatul fostului guvernator, Vitalie Nagacevschi. 

Decizia a fost luată în dimineața zilei de marți de Judecătoria Buiucani.

Avocatul a mai declarat că Leonid Talmaci continuă să fie internat la Spitalul de Urgență. Fostul guvernator a fost transferat sâmbătă seara din izolatorul CNA în Secția de Reanimare a Spitalului de Urgență, din cauza unor probleme cardiace. 

Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Leonid Talmaci a fost plasat în arest preventiv

Leonid Talmaci a fost plasat vinerea trecută în arest preventiv pe un termen de 15 zile de procurorii Anticorupție.

”Domnul Talmaci a început să se simtă rău sâmbătă seara. Avea tensiunea mărită. A fost chemat un echipaj de la Spitalul de Urgență care, după examinare, a recomandat spitalizarea lui Talmaci”, a declarat, luni, pentru Sputnik procurorul șef Anticorupție, Viorel Morari. 

Avocatul Nagacevschi a precizat că Talmaci a avut în ianuarie o intervenție chirurgicală, iar arestul i-a provocat un stres foarte mare, care a dus la înrăutățirea stării de sănătate. 

Avocatul a adăugat că Leonid Talmaci colaborează cu ancheta. 

”Sperăm că, după informațiile pe care le-a prezentat sâmbătă în cadrul interogatoriului clientul meu, procurorul va decide asupra anulării arestului preventiv pe numele lui Leonid Talmaci. Procurorul, dar și ofițerii de urmărire penală s-au convins că Talmaci nu are nicio atribuție la infracțiunile care i se incriminează”, a declarat anterior  Nagacevschi pentru  Sputnik.  

Procurorii i-au înaintat fostului guvernator BNM trei capete de acuzare: participaţie într-un grup criminal organizat specializat în escrocherii în proporţii deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0