Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Prețul fericirii: un moldovean și miresele sale din Rusia

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaНевесты
Невесты - Sputnik Moldova
Abonare
Un cetățean al Republicii Moldova estorca bani de la femei singure și credule din Lipețk.

CHIȘINĂU, 7 mar — Sputnik. Un cetățean al Republicii Moldova a fost plasat în arest pentru două luni în orașul rus Lipețk, fiind bănuit de escrocherie.

Potrivit mass-media din Rusia, bărbatul, care a fost condamnat anterior pentru furt și tâlhărie făcea cunoștință cu femei pe internet, prezentându-se drept persoană singură și declarând că vrea să-și întemeieze o familie. Ulterior, reușind să câștige încrederea victimelor, „mirele" le făgăduia cerul cu stele dacă se vor căsători cu el și le convingea să ia de la bancă credite considerabile sau să împrumute sume mari de bani pentru ca să pornească o afacere comună.

обручальные кольца inele verighete - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce i-a făcut o moldoveancă de 52 de ani unui italian de 80 de ani

Toate mijloacele financiare pe care reușeau să le acumuleze femei treceau în posesia „viitorului soț". De exemplu, că una dintre victime i-a dat 134 de mii de ruble, iar alta — un milion 340 de mii de ruble. În total, suma adunată în acest mod de ingeniosul afacerist constituie peste 25 de mii de dolari.

În timp ce le curta, bărbatul le trimitea femeilor SMS-uri cu același conținut, iar după ce obținea banii, evita să mai dea ochii cu ele.

Totodată, permisul de ședere în Rusia a acestui infractor expirase deja, el aflându-se ilegal în această țară.

Cetățeanul moldovean a povestit că mama sa locuiește în regiunea Pskov, iar el a trăit aproape toată viața în Novoceboksarsk. La Lipețk venea doar ocazional.

Escrocul a stat deja un an și jumătate după gratii pentru faptele comise anterior, fiind eliberat condiționat înainte de termen în luna noiembrie 2014.

El nu și-a recunoscut vina în afacerile sale cu „miresele" din Lipețk.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0