Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

I-au ridicat imunitatea parlamentară lui Marine Le Pen

© AP Photo / Francois MoriFrench far-right National Front Party leader, Marine Le Pen delivers a speech during a meeting in Paris, France, Thursday, Dec. 10, 2015.
French far-right National Front Party leader, Marine Le Pen delivers a speech during a meeting in Paris, France, Thursday, Dec. 10, 2015. - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul European a votat joi în favoarea ridicării imunității parlamentare a liderului Partidului Frontul Național din Franța, Marine Le Pen

CHIȘINĂU, 2 mart — Sputnik. Comisia pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European a votat miercuri pentru ridicarea imunității lui Marine Le Pen, ceea ce le permite procurorilor francezi să întreprindă acțiuni legale împotriva candidatului la președinție, pentru postarea imaginilor cu asasinatele ISIS în decembrie 2015.

"Printr-o majoritate de voturi s-a decis ridicarea imunității", a anunțat președintele Parlamentului la finalul procedurii de vot.

Marine Le Pen nu a fost prezentă în sala de ședințe.

Frontul Național consideră că ridicarea imunității parlamentare a liderului său nu este întâmplătoare.

Французский политик Мари Ле Пен - Sputnik Moldova
Le Pen pledează pentru patriotism economic și ieșirea Franței din zona euro

"Oponenții noștri devin mai activi în ajunul alegerilor", a declarat pentru RIA Novosti o sursă din cadrul fracțiunii europarlamentare a lui Le Pen.

Liderul naționaliștilor francezi a mai fost lipsită o dată de imunitatea parlamentară în iulie 2014, fiind învinuită că a comparat musulmanii care se roagă pe străzile orașelor cu ocupația germană din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În decembrie 2015, imunitatea parlamentară i-a fost restabilită printr-o decizie a unei instanțe de judecată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0