Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iată cine sunt angajaţii Inspectoratului de Patrulare, reţinuţi de procurori

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Anticoruptie anunţă despre reţinerea a 28 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Naţional de Patrulare pentru comiterea infracţiunii de corupere pasivă.

CHIŞINĂU, 25 oct – Sputnik. Procurorii anticorupţie au reţinut, pe parcursul zilei de marţi, 28 de angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP) într-un dosar de corupţie pasivă. Informaţia a fost oferită în această seară de procurorul şef anticorupţie Viorel Morari şi şeful Inspectoratului General de Poliţie (IGP) Alexandru Pânzari.

„Temei pentru intentarea cauzei penale au fost sesizările şoferilor şi conducătorilor unor firme de transport, dar şi în baza informaţiilor oferite de serviciile de securitate a INP”, a declarat Morari.

Curtea de apel апелляционная палата - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Zeci de poliţişti, reţinuţi de procurorii anticorupţie

La acţiunea de documentare şi reţinere a agenţilor INP au participat 24 de ofiţeri de investigaţii din cadrul CNA, 15 procurori anticorupţie şi 18 angajaţi ai IGP.

„Inspectorii de patrulare primeau sume cuprinse între 100 de lei şi 1000 dolari pentru neîntocmirea proceselor verbale pentru comiterea contravenţiilor”, a precizat procurorul.

Morari a mai spus că în prezent se desfăşoară acţiuni de urmărire penală pentru identificarea altor cinci persoane implicate în procesul de corupere.

„Toate persoanele au fost escortate la Procuratura Anticorupţie unde au loc audieri şi confruntări, după care se va decide asupra reţinerii lor pentru 72 de ore”, a precizat procurorul.

Şeful Inspectoratului General de Poliţie (IGP), Alexandru Pânzari, a declarat că oamenii legii dispun de dovezi video şi audio a actelor de corupţie în care sunt implicaţi angajaţii INP. 

Şeful IGP a precizat pentru agenţia Sputnik Moldova că angajaţii INP care au fost reţinuţi sunt din Chişinău, dar şi din alte raioane ale ţării şi nu deţin funcţii de conducere în structură.

„Persoanele reţinute sunt din toată ţara şi sunt agenţi de patrulare”, a declarat Pânzari pentru Sputnik.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, agenţii de securitate riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6 mii la 8 mii de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.

Fluxul de știri
0