Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A fost arestată rusoaica implicată în asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara

© AP Photo / Burhan OzbiliciТурецкие полицейские в районе галереи в Анкаре, где было совершено нападение на посла России в Турции Андрея Карлова
Турецкие полицейские в районе галереи в Анкаре, где было совершено нападение на посла России в Турции Андрея Карлова - Sputnik Moldova
Abonare
Tânăra a menținut legătura prin telefon cu asasinul ambasadorului rus Andrei Karlov până la sfârșitul lunii noiembrie, comunicând totodată cu acesta prin aplicația WhatsApp.

ANKARA, 6 mar — Sputnik. Cetățeana Rusiei care, potrivit unei versiuni, avea legături cu Mevlüt Mert Altintaş, asasinul ambasadorului rus Andrei Karlov, a fost arestată la Ankara, transmite RIA Novosti.

Saldırının ardından İstanbul'daki Rus Konsolosluğu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. - Sputnik Moldova
Asasinul lui Andrei Karlov, fost agent de pază al Ambasadei Rusiei la Ankara

Rusoaica arestată are 33 de ani și se numește Ecaterina. Ancheta presupune că femeia a întreținut legătura prin telefon cu Altintaș până la sfârșitul lunii noiembrie, comunicând totodată cu acesta prin WhatsApp. În același timp, ar putea ca tânăra să fie implicată în organizarea rețelelor de prostituție în hotelurile de cinci stele din Ankara.

Ambasadorul Andrei Karlov a fost împușcat pe 19 decembrie, în timpul alocuțiunii sale la inaugurarea expoziției de fotografii „Rusia de la Kaliningrad până la Kamciatka, prin prisma călătorului". Atacul a fost comis de către angajatul poliției Mevlüt Altintaş, care ulterior a fost lichidat de forțele de securitate. La momentul de față asasinatul este investigat de către o echipă mixtă de specialiști ruși și turci.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0