Asasinul lui Andrei Karlov, fost agent de pază al Ambasadei Rusiei la Ankara

© Photo : DHASaldırının ardından İstanbul'daki Rus Konsolosluğu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı.
Saldırının ardından İstanbul'daki Rus Konsolosluğu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. - Sputnik Moldova
Abonare
În ziua în care diplomatul rus a fost asasinat, polițistul turc Mevlut Mert Altyntash și-a luat liber și a rezervat o cameră la hotel pentru a planifica atacul.

HIȘINĂU, 20 dec — Sputnik. Asasinul ambasadorului Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, polițistul turc Mevlut Mert Altyntash, a făcut parte din pază Ambasadei, atunci când în preajma acesteia au avut loc săptămâna trecută acțiuni de protest antirusești, provocate de situației din orașul sirian Alep. Despre aceasta scri RIA Novosti, cu referire la NTV.

Saldırının ardından İstanbul'daki Rus Konsolosluğu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. - Sputnik Moldova
Ambasada SUA de la Ankara a fost închisă după asasinarea ambasadorului Rusiei

Potrivit sursei citate, asasinul a tras 11 focuri de armă, în urma cărora diplomatul s-a ales cu opt răni. În afară de Karlov, au mai fost răniți alți trei vizitatori ai expoziției foto.

Ziarul Hurriyet scrie că în ziua tragediei, Altyntash și-a luat liber și a rezervat o cameră în hotel pentru a planifica atacul. Hotelul pe care l-a ales criminalul se află în preajma centrului de artă din Ankara.

Atacul asupra lui Karlov a avut loc luni în Ankara, în timpul inaugurării unei expoziții de fotografii. Asasinul a tras de mai multe ori în spatele ambasadorului, rănile fiind mortale.

Potrivit martorilor oculari, criminalul a intrat în sala de expoziții, îmbrăcat într-un costum la patru ace, dând impresia că face parte din corpul de pază al ambasadorului. În rezultatul operațiunii desfășurate de poliție, Mevlut Mert Altyntash a fost omorât.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0