Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandal diplomatic fără precedent: Erdogan acuză Germania de „practici naziste"

© REUTERS / Umit BektasПрезидент Турции Реджеп Тайип Эрдоган дает интервью агентству Reuters в Президентском дворце в Анкаре
Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган дает интервью агентству Reuters в Президентском дворце в Анкаре - Sputnik Moldova
Abonare
Cele mai mari agenţii de presă din lume au relatat duminică despre acuzaţiile dure ale preşedintele Turciei la adresa Germaniei.

CHIŞINĂU, 5 mart — Sputnik. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat autorităţile germane de „practici naziste", în contextul anulării unor mitinguri pentru susţinerea sa înainte de referendumul din 16 aprilie, scrie stiripesurse.ro.

''Practicile voastre nu sunt diferite de cele ale naziştilor. Credeam că Germania a renunţat de mult timp la aceste practici. Ne-am înşelat'', a declarat Erdogan la Istanbul, la un miting al femeilor în favoarea referendumului privind extinderea puterilor sale.

''Ne daţi lecţii de democraţie, apoi îi împiedicaţi pe miniştrii acestei ţări să se exprime acolo'', a mai adăugat el, în contextul în care ministrul turc al justiției a fost împiedicat să țină un discurs în fața diasporei din RFG, potrivit RIA Novosti.

Exerciții militare NATO - Sputnik Moldova
Comentator: Germania se pregătește de război, o confruntare cu Rusia

Relaţiile dintre Ankara şi Berlin s-au tensionat net după anularea, joi şi vineri, a unor mitinguri de sprijin pentru referendumul din 16 aprilie privind extinderea puterilor preşedintelui Erdogan.

Turcia consideră că acțiunile Germaniei sun îndreptate spre obținerii unui vot negativ la referendum. La rândul său, cancelarul german, Angela Merkel, a explicat că decizia de autoriza sau nu aceste mitinguri nu ţine de statul federal, ci de autorităţile locale.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0