Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operaţiune specială a poliţiştilor: vezi cine sunt vizaţi

© Sputnik / Мирослав РотарьПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii sunt hotărâţi să prevină cazurile de colectare şi comercializare a plantelor rare, incluse în "Cartea Roșie" a Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 4 mart — Sputnik. Inspectoratul General al Poliției în colaborarea cu angajații organelor pentru protecția mediului întreprind acțiuni de prevenire a cazurilor de colectare, nimicire sau comercializare a ghioceilor, plantă inclusă în "Cartea Roșie" a Republicii Moldova.

Lingouri bancare din aur - Sputnik Moldova
Societate
Afacere cu aur și diamante care i-a uimit chiar și pe polițiști - video

Aceste acţiuni se vor desfăşura în perioada 1 martie — 30 aprilie curent. Pe parcursul a doar două zile, peste 400 de polițiști au desfășurat 184 de razii în preajma fâșiilor forestiere, pe drumurile naționale, în străzi, pieți și alte locuri publice, pentru a depista persoanele care colectează sau comercializează ghiocei. În urma acestor acţiuni au fost inițiate 15 proceduri contravenționale, urmând sa fie stabilită vinovăția persoanelor documentate.

Poliția atenționează că cei care rup și vând plante rare, precum sunt ghioceii, riscă amenzi de până la 2.000 de lei.

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă cetățenii să nu tolereze comercializarea acestor plante rare, iar dacă sunt martori la astfel de cazuri, să anunțe Poliția la numărul de telefon 902.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0