Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce companii vinicole au obţinut dreptul de a exporta în Rusia

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaРабота компании "Вина и воды Абхазии" в Сухуме
Работа компании Вина и воды Абхазии в Сухуме - Sputnik Moldova
Abonare
Cinci companii vinicole din Republica Moldova vor prezenta probe înainte de obținerea permisului de livrare a producţiei în Federaţia Rusă.

CHIŞINĂU, 4 mart — Sputnik. După verificările întreprinse de reprezentanţii „Rosportebnadzor" la mai multe întreprinderi vinicole din Moldova, cinci companii au obţinut dreptul de a relua livrările pe piaţa rusească,comunică RIA Novosti.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei de supraveghere în domeniul protecţiei consumatorului din Rusia, în urma examinării materialelor primite de experții Rosportebnadzor în cadrul inspecţiei întreprinse de aceştia în ţara noastră, companiilor SA „Cricova"; „Chateau Vartely"; „CASTEL MIMI"; „Moldiugvin"; „Lion-Gri" li s-a permis să prezente probe în vederea obținerii permisului pentru produsele livrate către Federația Rusă.

Утвержденная в должности руководителя Федеральной службы по надзору в сфере защиты прав потребителей и благополучия человека (Роспотребнадзор) Анна Попова - Sputnik Moldova
Rusia
Verdictul dat de Rospotrebnadzor vinificatorilor moldoveni

"Rospotrebnadzor" mai precizează că alte două companii, „KVINT" și „KAZAYAK-VIN", care livrează deja producţie vinicolă pe piaţa din Rusia, au obţinut permisiunea de a prezenta probe ale producției noi, pentru a mări astfel gama exporturilor în Rusia.

La începutul lunii februarie, specialiștii de la "Rospotrebnadzor" au anunțat că vor verifica dacă întreprinderile de vinificație din Republica Moldova sunt pregătite să reia exporturile către Federația Rusă.

Șefa Serviciului Federal de Supraveghere în Domeniul Protecției Consumatorilor și Bunăstării Populației al Federației Ruse „Rospotrebnadzor", Anna Popova, a declarat anterior că dintre cele 13 întreprinderi de vinificație verificate de specialiști, majoritatea vor putea relua exporturile în Federația Rusă.

Anterior, Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat în cadrul unui briefing de presă susținut cu ocazia întrevederii cu președintele moldovean Igor Dodon, că numărul de întreprinderi care vor avea dreptul să exporte marfa pe piața rusească, probabil va fi în creștere.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0