Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Situația în Ucraina este gravă - RPD blochează economic Kievul

© Sputnik / Игорь Маслов / Accesați arhiva multimediaMineri de la o întreprindere de extragere a cărbunelui din Donbass
Mineri de la o întreprindere de extragere a cărbunelui din Donbass - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk (RPD) Alexandr Zaharcenko a declarat că locuitorii acestei regiuni deja s-au obișnuit cu starea de blocadă din partea forțelor militare ucrainene, iar acum RPD declară blocadă Kievului

CHIȘINĂU, 3 mart — Sputnik. Zaharcenko a declarat vineri că regiunea separatistă „rupe toate legăturile cu Ucraina", cu care se află în conflict militar.

„Da, le-am vândut cărbune ca să obținem bani pentru a plăti aici salariile. Dar deoarece ne-am obișnuit să trăim în stare de blocadă, declarăm, la rândul nostru, blocadă Kievului", a spus liderul RPD vineri la o conferință de presă.

Служба информации и безопасности - Sputnik Moldova
SIS: situaţia din Ucraina, pericol pentru securitatea energetică a RM

La finele lunii ianuarie, un grup format din foști participanți la operațiunile militare din Donbass și deputați ai Radei Supreme a Ucrainei a blocat mai multe artere de comunicație cu teritoriul necontrolat de Kiev al Donbass-ului. Ei susțin că orice schimb comercial cu regiunea separatistă este ilegal. Drept urmare, furnizarea cărbunelui din grupul antracit, din RPD către întreprinderile energetice ucrainene, a fost perturbat.

Autoritățile ucrainene au fost nevoite din acest motiv să declare stare excepțională și să recurgă la măsuri drastice de economisire a resurselor energetice, iar mai multe întreprinderi industriale au fost nevoite să-și oprească acticvitatea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0