Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Igor Dodon are un nou consilier pentru apărare și securitate

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al șefului statului a anunțat acum câteva minute despre numirea prin decret prezidențial a unui nou consilier în domeniul apărării și securității naționale

CHIȘINĂU, 3 mart — Sputnik. Igor Dodon a semnat vineri un decret prin care l-a numit pe Artur Gumeniuc în funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, dar și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Consilier prezidențial: Guvernul îndatorează generaţiile viitoare

Purtătorul de cuvânt al președintelui a specificat că Consiliul Suprem de Securitate este organul consultativ care analizează activitatea ministerelor şi a altor autorităţi administrative centrale în domeniul asigurării securităţii naţionale şi prezintă recomandări Preşedintelui Republicii Moldova în probleme de politică externă şi internă a statului.

Sursa mai notează că Artur Gumeniuc are o experiență bogată în organele securității statului, deținând anterior diverse funcții de conducere în cadrul acestora. Consilierul prezidențial Gumeniuc a primit agrementul Președintelui de a impulsiona activitatea Consiliului în vederea soluționării problemelor de importanță majoră ale securității naționale.

„Printre primele obiective trasate de către șeful statului sunt examinarea subiectelor, precum: devalizarea sistemului bancar și recuperarea mijloacelor delapidate, riscurile extinderii complexului hidroenergetic de la Novodnestrovsk asupra securității Republicii Moldova, vînzarea ilegală de armament de către ex-ministrul Șalaru, alte subiecte de importanță majoră", a menționat Ceban.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0