Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Află cum polițiștii îți vor băga legal mâna în buzunar și vor mai fi și premiați

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Iată cum în Republica Moldova este descurajată corupția în rândurile polițiștilor: cei care nu iau mită vor fi recompensați cu un supliment la salariu

CHIȘINĂU, 2 mar — Sputnik.Guvernul vrea să-i facă morali pe polițiștii moldoveni. Și anume: săi-i stimuleze pe cei care nu iau mită. Aceștia vor beneficia de o primă în valoare de 25 la sută din suma amenzilor aplicate cetățenilor. Guvernul a probat deja un proiect de lege.

Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Din martie, șoferii din Moldova vor plăti o amendă de peste 2 mii de euro

Proiectul de lege prevede că această inițiativă vine să-i încurajeze pe oamenii profesioniști și integri să se angajeze în poliție, dar și să-i facă mai puțini vulnerabili în fața tentației de a lua mită pe cei care deja sunt polițiști. Și ca să fie anume așa, polițiștii vor primi în fiecare trimestru un adaos la salariu în valoare de 25 la sută din suma amenzilor încasate la bugetul de stat conform proceselor verbale întocmite de fiecare angajat al MAI în parte.

În anul 2016 angajații Inspectoratului General de Poliție au întocmit 263 de mii 753 de procese verbale prin care au aplicat amenzi. În cazul a 228 de mii de procese verbale amenzile au fost achitate, suma totală constituind 82,6 milioane de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0