Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Din martie, șoferii din Moldova vor plăti o amendă de peste 2 mii de euro

© Sputnik / Miroslav RotariBd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Amenda pentru conducerea în stare de ebrietate va constitui, din luna martie, de la 17,5 mii de lei la 25 de mii de lei, iar pentru aceeași faptă soldată cu cauzarea din imprudență a leziunilor corporale medii, amenda va crește până la 50 de mii de lei

CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. Conducătorii auto care vor fi prinși în stare de ebrietate la volan vor plăti, începând cu luna martie, amenzi mai mari, iar în unele cazuri riscă pedeapsă cu privațiune de libertate de până la 12 ani.

Автомобильные пробки, ул. Чуфля - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Important pentru șoferii care au nevoie de vinietă

Potrivit unui proiect promovat de Ministerul Justiției, amenda contravențională pentru conducerea în stare de ebrietate va constitui, din luna martie, de la 17,5 mii de lei la 25 de mii de lei, iar pentru aceeași faptă soldată cu cauzarea din imprudență a leziunilor corporale medii, pedeapsa cu amenda va crește până la 50 de mii de lei sau închisoare de până la 4 ani.

În alte cazuri soldate cu consecințe mai grave, inclusiv decesul victimei, conducătorii auto riscă până la 12 ani închisoare.

Codul Penal și Codul Contravențional al Republicii Moldova conțin prevederi cu referire la pedeapsa complementară ce constă în privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 la 5 ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0