Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul „Statului Islamic" a recunoscut înfrângerea și și-a luat adio

© Photo : Youtube/ReutersAbu Bakr al-Bagdadi
Abu Bakr al-Bagdadi - Sputnik Moldova
Abonare
Capul grupării teroriste care își spune „Statul Islamic", Abu Bakr al-Bagdadi, a ținut un discurs, pe care l-a numit „de rămas bun", recunoscând înfrângerea organizației într-o serie de acțiuni militare recente

CHIȘINĂU, 2 mart — Sputnik. Despre discursul „de adio" al liderului terorist informează postul de televiziune Alsumaria cu referire la surse din provincia Neynewa.

Bandiera ISIS - Sputnik Moldova
France 24: Conducătorul Statului Islamic a fost încercuit

„Al-Bagdadi a numit luarea sa de cuvânt drept una „de rămas bun", a difuzat-o către predicatorii SI și a precizat ce se întâmplă cu gruparea. Predicatorii au început să vorbească despre înfrângerile pe care le suportă organizația în provincia Neynewa și în alte părți ale Irakului", a declarat sursa.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că trupele SI aflate în partea de Vest a orașului Mosul din Irak au cedat în grabă pozițiile.

Împotriva SI în Irak a fost organizată în 2016 o operațiune internațională condusă de SUA. De la începutul ofensivei antiteroriste, trupele irakiene au reușit să pună pe fugă combatanții teroriști în mai multe localități ale țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0