France 24: Conducătorul Statului Islamic a fost încercuit

© Sputnik / Andrey SteninBandiera ISIS
Bandiera ISIS - Sputnik Moldova
Abonare
O televiziune franceză face trimitere la declarațiile premierului irakian precum că liderul Statului Islamic este încercuit și nu are șanse să scape

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. A fost identificat locul în care se află liderului grupării teroriste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a declarat pentru France 24 premierul irakian Haider Al-Abadi, srie RIA Novosti

„El se află în deplină izolare, iar posibilitățile de a se deplasa sunt limitate", a transmis France 24 pe pagina de sa Twitter. 

La mijlocul lunii decembrie al anului trecut forțele speciale irakiene anunțau că  al-Baghdadi se ascunde într-un buncăr  aflat în orașul Mosul.

Anterior, Departamentul de Stat anunța că este gata să mărească onorariul până la suma de 25 milioane de dolari pentru cel care va furniza informația unde se ascunde liderului terorist.

Abu Bakr al-Baghdadi cu numele de adevărat Ali ibn Muhammad al-Badri pentru prima dată atrage atenția opiniei publice în iulie 2014 în momentul când a declarat înființarea „califatului islamic" din Orientul Apropiat. De atunci nu o singură sursele de informare anunțau că a fost ucis, dar niciodată nu au fost confirmate aceste declarații.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0