Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pavel Filip a avut dreptate: joi a fost acceptată prima demisie

© SputnikПисьмо
Письмо - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Joi a fost prezentată prima demisie după vizita inopinată a premierului Pavel Filip la una dintre grădinițele din Chișinău

CHIȘINĂU, 2 mar – Sputnik. Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău informează că, la 2 martie, directoarea instituției preșcolare nr.59 din Capitală a depus cerere de demisie din funcție.

Павел Филип - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premierul Pavel Filip vorbește despre două demisii

Demisia are loc în urma verificărilor inopinate întreprinse la grădiniță de prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul căreia au fost atestate mai multe încălcări de ordin sanitaro-igienic în blocul alimentar.

Premierul Pavel Filip s-a arătat foarte nemulțumit de condițiile în care sunt păstrate produsele alimentare în instituția preșcolară. Șeful Executivului i-a avertizat pe șefii de la Centrul Național de Sănătate Publică (CNSP) și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

”Eu cred că trebuie să răspundă cu funcțiile lor cei care stau în fruntea acestor instituții, care se fac responsabili de aceste probleme. Instituțiile trebuie să-și facă treaba”, a declarat premierul.

Filip a solicitat Ministerului Sănătății, CNSP și ANSA să prezinte într-o săptămână soluții pentru eliminarea deficiențelor în comunicarea acestor instituții.

”După această săptămână vom face o verificare pe întreaga țară, să vedem ce avem și ce trebuie de făcut. Voi urmări Personal acest subiect”, a declarat șeful Guvernului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0