Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Pavel Filip vorbește despre două demisii

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Dezastrul în procesul de alimentare a copiilor în grădinițe ar putea face victime la nivel înalt, anunțul a fost făcut astăzi de șeful Guvernului

CHIȘINĂU, 1 mar – Sputnik. Șefii de la Centrul Național de Sănătate Publică (CNSP) și cel de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) ar putea fi demiși. Premierul Pavel Filip s-a arătat, miercuri, foarte nemulțumit de condițiile în care sunt păstrate produsele alimentare în grădinițe, după o vizită inopinată efectuată la una din grădinițele din Chișinău.

”Eu cred că trebuie să răspundă cu funcțiile lor cei care stau în fruntea acestor instituții, care se fac responsabili de aceste probleme. Instituțiile trebuie să-și facă treaba”, a declarat premierul.

Șeful Guvernului s-a arătat consternat de ceea ce a văzut acolo: ouă cu termen expirat, carne care se află în frigiderele unde trebuie să fie păstrate produsele lactate, lipsă de igienă, ”praf de un deget”. 

”Ar trebui să le fie rușine”, a declarat premierul. 

Laborator, produse alimentare, orez - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce rol au avut instituțiile de stat în livrarea produselor alterate în grădinițe

Totodată, prim-ministrul a identificat mai multe deficiențe în comunicarea dintre instituțiile responsabile de alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și școlare: ANSA și CNSP. Filip a solicitat Ministerului Sănătății, CNSP și ANSA să prezinte într-o săptămână soluții pentru eliminarea deficiențelor în comunicarea acestor instituții.

”După această săptămână vom face o verificare pe întreaga țară, să vedem ce avem și ce trebuie de făcut. Personal voi urmări acest subiect. Așa mai departe nu trebuie să meargă lucrurile. Fiecare trebuie să poarte responsabilitate pe domeniul său”, a declarat șeful Guvernului.

Primul-ministru nu a precizat care este grădinița la care a mers, dar a spus că a efectuat această vizită în urma unei plângeri venită din partea unui părinte al cărui copil s-a intoxicat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0