Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a anunțat cum are de gând să soluționeze conflictul transnistrean

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Igor Dodon a participat miercuri la un dialog direct cu cetățenii organizat de portalul kp.md. El a anunțat că după inaugurare va face eforturi în vederea soluționării diferendului transnistrean.

CHIȘINĂU, 24 noiembrie — Sputnik. Președintele ales Dodon a declarat că reprezentanții malului drept și ai celui stâng al Nistrului urmează să se așeze la masa de negocieri.

Тирасполь - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Regiunea transnistreană ar putea să obțină în curând statut special

Politicianul a subliniat că asta se va întâmpla după ce vor avea loc alegeri și în regiunea transnistreană, pentru că abia atunci va fi clar cine sunt partenerii de dialog din stânga Nistrului.

Igor Dodon a declarat că în cadrul negocierilor urmează să fie discutată reorganizarea bazelor statului, care să permită reîntregirea țării și soluționarea conflictului. Potrivit lui, noile baze constituționale ar urma să ia în calcul federalismul, iar decizii în acest sens vor fi luate în cadrul referendumurilor organizate pe ambele maluri ale Nistrului.

Președintele ales a mai subliniat că la acest dialog urmează să participe și reprezentanții autonomiei găgăuze.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0