Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Chișinău începe cea de-a 51-a ediție a Festivalului Internaţional “Mărţişor”

© Sputnik / Мирослав РотарьДеятели культуры поздравляют со сцены с праздником
Деятели культуры поздравляют со сцены с праздником - Sputnik Moldova
Abonare
În total, în cadrul ediției din acest an a Festivalului ”Mărțișor” vor avea loc 22 de spectacole în Chișinău și 26 – în diverse localități din țară

CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. În perioada 1-10 martie, în Moldova se va desfășura  cea de-a 51-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică “Mărţişor”. Programul evenimentelor culturale este divers și bogat în spectacole care se vor desfășura atât la Chișinău, cât și în întreaga țară.

În acest an, la festival vor participa artiști din 11 țări: Elveția, Italia, China, Federația Rusă, SUA, Marea Britanie, România, Polonia, Germania, Belarus, inclusiv Republica Moldova. Printre aceștia sunt Vladimir Spivakov din Rusia, Leonardo Quardini din Italia, Alexandr Anisimov din Belarus, dar și conaționalii noștri care evoluează pe marile scene ale lumii: Andrei Jilihovschi, Alexandra Conunova, Oleg Baltaga.

mărțișor la piept - Sputnik Moldova
Schimb de mărțișoare între polițiștii de frontieră moldoveni și români

În premieră, la ediția curentă vor fi prezenți artiștii Operei chineze Tianjin din Beijing și artiști consacrați din Polonia – Monica Wolinska și Tadeusz Domanowski, care vor evolua împreună cu Orchestra Națională de Cameră din Moldova.

Tradițional, Festivalul aduce în fața publicului și cunoscutele colective artistice autohtone: Ansamblul naţional academic de dansuri populare “Joc”, Orchestra naţională de muzică populară “Lăutarii”, Ansamblul de cântece şi dansuri populare “Fluieraş”, orchestrele de muzică populară “Mugurel” şi “Folclor”, precum şi Corul național de cameră, Capela corală “Doina”.

De concerte inedite ale Festivalului va avea parte şi publicul din mai multe localități ale raioanelor Strășeni, Anenii Noi, Criuleni, Cahul, Ialoveni, Hâncești, Ungheni, Cimișlia, Cantemir, Nisporeni, Bălţi, Rezina, Călărași, Strășeni, Nisporeni, Soroca, Orhei, Telenești, inclusiv orașul Râbnița și satul Molovata.

Un moment special în acest an va fi prezentarea în teritoriu a opt spectacole ale Ansamblului naţional academic de dansuri populare “Joc”.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0