Schimb de mărțișoare între polițiștii de frontieră moldoveni și români

mărțișor la piept
mărțișor la piept - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Poliției de Frontieră marchează sosirea primăverii, sărbătoarea renașterii naturii, prin oferirea tradiționalelor mărțișoare de 1 martie tuturor persoanelor care traversează hotarul.

CHIȘINĂU, 1 mar — Sputnik. În premieră, frumoasa datină de celebrare a mărțișorului va fi marcată de polițiștii de frontieră din Republica Moldova în comun cu colegii din România. Pe podul dintre punctele de trecere Leușeni (MD) și Albița (RO), polițiștii de frontieră moldoveni vor prinde mărțișoare la pieptul polițistelor de frontieră din România și vor dărui simboluri vii ale primăverii, câte un buchet de lalele. Se cunoaște că în Moldova de peste Prut, se practică obiceiul ca fetele să dăruiască mărțișoare bărbaților, astfel, colegele românce vor surprinde polițiștii de frontieră moldoveni cu acest simbol național, prins la piept, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră din RM.

Мэрцишор - Sputnik Moldova
Mărţişor - o tradiţie frumoasă în Moldova şi România

Tradițional, de 1 Martie, angajații Poliției de Frontieră marchează sosirea primăverii, sărbătoarea frumosului, speranței și renașterii naturii. Și în acest an, de la primele ore, în toate punctele de trecere polițiștii de frontieră vor prinde mărțișoare la pieptul persoanelor care traversează hotarul și vor adresa felicitări tuturor, vestind o primăvară frumoasă, plină de binecuvântări, fericire și dragoste!

Acțiuni similare vor avea loc și la Aeroportul Internațional Chișinău, unde, pe lângă urarea de „Bine ați venit" polițiștii de frontieră, în comun cu reprezentanții Serviciului Vamal și Avia Invest, și-au propus să dăruiască bucurie și zâmbete fiecărui călător, prinzând la piept câte un mărțișor.

În fiecare an, la 1 martie, în Republica Moldova şi România este sărbătorit Mărțişorul, tradiţie străveche care semnifică sosirea primăverii. Cu aceasta ocazie doamnelor si domnişoarelor se oferă mărţişoare, simbol al binelui şi bunăstării. Tradiţiile legate de Mărţişor sunt vechi de peste 8.000 de ani, istoria acestora datând încă de pe vremea Tracilor. Legenda spune că femeile purtau pe vremea aceea monezi sau pietricele la care exista obiceiul de a adăuga fire de lână roşie şi albe.

Fluxul de știri
0