Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Sănătății a fost chemat în Parlament, unde i s-a cerut demisia

© Sputnik MoldovaRuxanda GLAVAN
Ruxanda GLAVAN - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Parlamentară Protecție Socială, Sănătate și Familie a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Comisia Parlamentară Protecție Socială, Sănătate și Familie a respins, marți, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul sănătății realizate de ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan. Moțoiunea a fost înaintată de fracțiunea parlamentară PSRM, în ședința plenară din 24 februarie.

După aproape circa două ore de discuții, cinci membri ai Comisiei au respins moțiunea, doi deputați au susținut proiectul, iar alți doi — s-au abținut.

Moțiunea a fost inițiată, în special, ca reacție la modificările operate în Hotărârea Guvernului cu privire la tarifele pentru serviciile medico-sanitare.

Министр труда, социальной защиты и семьи Руксанда Главан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parlamentul a anunțat data când ar putea fi demis ministrul Sănătății

Prezentă la ședință, ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a precizat că din anul 2004, când a fost instituit catalogul unic de prețuri, tarifele pentru serviciile medico-sanitare nu au fost revizuite.

”Era necesară indexarea anuală a tarifelor conform creșterii indicelor de consum”, a declarat ministrul.

Biroul Permanent al Parlamentului a decis examinarea în plenul Legislativului, în 2 martie, a moțiunii simple asupra politicii interne în domeniul sănătății realizate de ministrul Ruxanda Glavan. Conform procedurii legislative, moțiunea simplă este examinată în Comisia de profil care prezintă plenului Parlamentului avizul asupra acesteia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0