Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Uniunea Europeană, decizie dură față de Belarus

© Sputnik / Ю. Иванов / Accesați arhiva multimediaMinsk
Minsk - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Europeană a decis luni că sancțiunile impuse Balaurului, inclusiv cele aplicate individual câtorva demnitari din această țară, vor fi valabile încă cel puțin un an

CHIȘINĂU, 27 feb — Sputnik. Informația despre prelungirea sancțiunilor în domeniul armamentului adoptate de Bruxelles împotriva autorităților de la Minsk, inclusiv împotriva a patru persoane fizice, a fost publicată luni într-un comunicat al Consiliului European.

Тюремная камера - Sputnik Moldova
Sentință de condamnare la moarte, adusă la îndeplinire în Belarus

„Consiliul a decis pe 27 februarie să prelungească cu un an, până pe 28 februarie 2018, măsurile de restricționare împotriva Belarusului. Acestea includ embargoul la armament, precum și înghețarea conturilor și interdicția de intrare pe teritoriul UE față de 4 persoane implicate în cazurile de dispariție a doi politicieni de opoziție, un om de afaceri și un jurnalist, în condiții neclare în anii 1999 și 2000", a anunțat Consiliul UE.

De asemenea, în document este menționat că Consiliul UE a admis o excepție și „a permis exportul în Belarus a utilajului pentru biatlon".

În comunicatul respectiv mai scrie că furnizorii vor trebui să apeleze în fiecare caz aparte cu o solicitare de obținere a unei permisiuni de vânzare a acestui utilaj la organele competente din țările membre.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0