Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Moldova a ajuns o veste proastă de la Washington

© REUTERS / Jonathan ErnstДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Noul președinte al SUA, Donald Trump, continuă să ia măsuri îndreptate spre consolidarea economică a țării sale, însă aceste măsuri creează îngrijorare în țări sărace precum este Moldova

CHIȘINĂU, 27 feb — Sputnik. Luni, presa a aflat că liderul de la Casa Albă are de gând să reducă substanțial cheltuielile pentru programele de ajutor internațional.

În timpul apropiat urmează să apară noi detalii despre aceste intenții ale lui Trump și va deveni clar dacă programele de care beneficiază Republica Moldova vor fi afectate.

Aleksei Puşkov, Алексей Пушков - Sputnik Moldova
Rusia
Discuția Putin-Trump provoacă îngrijorări majore în Europa

Mai mult decât atât, potrivit reprezentanților Casei Albe, mai multe instituții din SUA vor fi nevoite să concedieze o parte din personal în scopul economisirii resurselor bugetare.

În proiectul de buget elaborat de administrația Obama era planificată cheltuirea unei sume de 50 de miliarde de dolari pentru ajutor internațional, prin intermediul Departamentului de Stat și al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională. Banii urmau să fie oferiți din bugetul consolidat de 4,15 trilioane de dolari.

Reprezentanții administrației de la Washington au precizat în contextul discuțiile despre buget că așteaptă ca și celelalte țări ale lumii să participe la programele „pe care SUA le finanțează atât de generos".

Deocamdată nu este vorba despre proiectul final al bugetului SUA, ci de așa zisa „variantă în ciornă", în baza căreia Casa Albă va începe negocierile cu instituțiile federale, care ar urma să vină cu propriile propuneri.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0