Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Discuția Putin-Trump provoacă îngrijorări majore în Europa

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaAleksei Puşkov, Алексей Пушков
Aleksei Puşkov, Алексей Пушков - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comitetului pentru Afaceri Externe a Dumei de Stat, Alexei Pușkov: Discuția lui Trump cu Putin a fost una caldă, spre deosebire de cea cu Merkel

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. Tonalitatea discuției dintre liderul rus, Vladimir Putin, și președintele Statelor Unite, Donal Trump, a fost caldă, spre deosebire de cea purtată cu cancelarul german, Angela Merkel, care a fost mai curând "de afaceri", și spre deosebire de cea ținută cu președintele Franței, Francois Hollande, care a fost chiar tensionată.

Russian President Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Ce se va întâmpla cu Statul Islamic după discuția dintre Putin și Trump

În discuția telefonică de duminică, Putin și Trump au discutat un șir de chestiuni, inclusiv situația din Siria și Ucraina. Prin altele, părțile au menționat importanța consolidării eforturilor în lupta împotriva terorismului internațional. După care, Trump a discutat cu Merkel și apoi cu Hollande.

"În SUA a fost remarcat faptul că tonalitatea discuției lui Putin cu Trump a fost călduroasă, spre deosebire de "discuția de afaceri" purtată de Trump cu Merkel și de cea cu Hollande, care a fost una tensionată", menționează Pușkov pe blogul său e pe Twiter.

El a adăugat că Vilnius, Kiev, Riga, Tallinn, Varșovia, Oslo, Stockholm și NATO sunt îngroziți de rezultatele discuției lui Putin cu Trump și se așteaptă la "vremuri grele".

Potrivit senatorului, în ciuda temerilor lansate de criticii lui Trump, acesta s-a dovedit a fi mult mai previzibil decât predecesorul său Barack Obama.

"El este fidel promisiunilor făcute în campania electorală. O bază bună pentru dialog", a scris șeful Comitetului pentru Afaceri Externe a Dumei de Stat, Alexei Pușkov.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0