Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru șoferii care au nevoie de vinietă

© Sputnik / Miroslav RotariАвтомобильные пробки, ул. Чуфля
Автомобильные пробки, ул. Чуфля - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a implementat o nouă modalitate de procurare a vinietei

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) a lansat portalul vinieta.gov.md. Astfel, toți șoferii cu mașini înmatriculate în străinătate, care vor să intre pe teritoriul Republicii Moldova, pot accesa această platformă pentru a completa formularul, ca mai apoi să meargă cu acesta să achite taxa pentru vinietă la oficiile Moldova Agroindbank, ori pe platforma de plată Mpay.

MTID a implementat noi metode de achitare a vinietei. Astfel, începând cu data de 20 februarie, acest serviciu va putea fi achitat la orice filială a Moldova Agroindbank, inclusiv la sucursalele amplasate pe teritoriul posturilor vamale, dar şi online, prin intermediul serviciului Mpay.

Мда, ездить по такому покрытию нужно в высшей степени аккуратно. - Sputnik Moldova
Șoferii din Moldova vor trebui să plătească taxe de drum în Germania

La intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, conducătorii auto care deţin autoturisme înmatriculate în străinătate vor putea achita acest serviciu la punctele bancare din vamă, ori în decurs de o zi la orice oficiu al băncii. Cei care vor procura vinieta de la bancă, vor achita un comision de 7 lei sau 1,5% din valoarea vinietei. 

Serviciul va fi disponibil gratis pe platforma electronică de plăţi Mpay. Acolo, conducătorii auto vor îndeplini un formular, iar vinieta va fi achitată cu cardurile bancare.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0