Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Filat, în 10 zile, cu forța la casă nouă

© Photo : Тribuna.mdVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
După ce Curtea Supremă de Justiție a menținut în vigoare, în data de 22 februarie, decizia Curții de Apel Chișinău privind condamnarea fostului premier și lider liberal-democrat Vladimir Filat la 9 ani de închisoare în regim de tip închis, acesta urmează să fie mutat din Penitenciarul nr.13 din Capitală în altă închisoare.

CHIȘINĂU, 24 feb — Sputnik. Ofițerul de presă al Departamentului Instituții Penitenciare, Ana Botez, a declarat pentru realitatea.md că Filat urmează să fie transferat în alt penitenciar în termen de 10 zile.

Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu pune degetul pe rana lui Filat: știe de ce a ajuns după gratii

„După eliberarea dispoziției de executare, acesta urmează să fie transferat în termen de zece zile, într-un penitenciar pentru executarea ulterioară a pedepsei", a spus Ana Botez.

Vom preciza că doar cu o săptămână înainte de pronunțarea deciziei Curții Supreme de Justiție, care, de altfel, este una definitivă, Vladimir Filat urma să fie transferat în Penitenciarul Lipcani. Doar că fostul lider PLDM a cerut insistent să nu fie transferat, dat fiind că, aflându-se în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău, este mai aproape de familie.

Se pare că după pronunțarea deciziei definitive a Curții Supreme de Justiție, care nu mai poate fi atacată în nicio instanță națională, transferarea lui Vladimir Filat într-o altă pușcărie este inevitabilă.

Vom preciza că Anexa nr.1 la Hotărârea Guvernului nr.583 din 26 mai 2006 "Statutul Executării Pedepsei de către Condamnați" stabilește că persoanele condamnate la închisoare pentru infracţiuni deosebit de grave şi excepţional de grave, precum şi persoanele care au săvîrşit infracţiuni ce constituie recidivă sunt întreținute în penitenciare de tip închis la regim iniţial de detenţie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0