Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldovenii vor plăti miliardul furat, așa vrea FMI. Dodon, în război cu Guvernul

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri Guvernul Republicii Moldova a avizat negativ inițiativa legislativă a președintelui Igor Dodon prin care șeful statului a propus să fie abrogată legea care pune pe seama cetățenilor moldoveni povara datoriei provocată de delapidările masive din sistemul bancar al țării, numit și „furtul miliardului".

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Motivul invocat de guvern este că dacă legea cu pricina va fi, totuși, abrogată, asta nu ar conduce la anularea efectelor pe care documentul deja le-a produs. De asemenea, guvernul a motivat avizul său negativ prin faptul că ar avea angajamente față de FMI care nu permit adoptarea legii propusă de președintele țării.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Premierul nu vrea referendum în problema miliardului

La rândul său Igpr Dodon a criticat dur decizia Guvernului, calificând-o drept un pas greșit, care „va primi aprecierea cuvenită din partea cetățenilor țării noastre".

„Voi insista pe toate căile legale să anulăm această fărădelege în raport cu cetățenii noștri. Voi insista sa se expuna si Parlamentul. Dacă va respinge — vom merge să solicităm suportul și acceptul oamenilor pentru a anula această lege rușinoasă, inclusiv prin referendum", a scris Dodon pe pagiona sa de Facebook.

Șeful statului a promis că săptămîna viitoare se va întâlni cu reprezenanții FMI, cărora le va expune poziția sa, și îi va informa despre soluțiile de alternativă.

„Reiterez, cetățenii nu trebuie să plătească nici un leu pentru fărădelegile comise de guvernare. Este un subiect de principiu și aici nu voi ceda", a mai notat Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0