Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juncker: extinderea UE până în 2020 este imposibilă

© AFP 2022 / John Thys Председатель Еврокомиссии Жан-Клод Юнкер
Председатель Еврокомиссии Жан-Клод Юнкер - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Acesta a amintit însă că negocierile cu țările Balcanilor de Vest, cărora UE le-a promis deja „perspectiva europeană”, continuă

CHIȘINĂU, 24 feb — Sputnik. Nici una dintre țările europene nu va fi pregătită să devină membră a Uniunii Europene până în anul 2020, a declarant Președintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, comunică Sputnik Belarus.

„Nu văd nici o țară care ar fi gata să adere la UE până în anul 2020", a spus Juncker într-o luare de cuvântul la universitatea catolică din Louvain.

Встреча президента РФ В. Путина с президентом Молдовы И. Додоном - Sputnik Moldova
Politică
Când, după Dodon, Moldova va adera la Uniunea Europeană

Juncker a amintit că la începutul mandatului său, în anul 2014, a exclus orice posibilitate de extindere a Uniunii Europene în următorii cinci ani, deoarece „nici una dintre țările-candidat nu va putea îndeplini criteriile (de aderare la UE)".

„Se va extinde oare Uniunea Europeană? Da", a asigurat totodată președintele CE.

În același timp, el a atenționat că este imposibilă construirea Europei fără o colaborare cu Rusia. Potrivit lui Juncker, pentru „regândirea arhitecturii europene", UE trebuie să coopereze cu țările vecine.

„Și trebuie să coordonăm cu vecinii noștri reperele pe care trebuie să se bazeze arhitectura europeană", a spus Juncker.

Potrivit acestuia, „în pofida tuturor problemelor care există în relațiile cu Rusia, trebuie să conștientizăm că fără Rusia nu poate fi construită Europa, nu în accepția de UE, ci în cea de continent".

„Este imposibilă situația în care Rusia nu respectă regulile și în care Rusia, nereușind să descurajeze UE, se confruntă cu nedorința absolută (a UE) de a relua relațiile cu ea", a declarat președintele Comisiei Europene, adăugând că acest lucru se referă și la Turcia, și la marea parte a țărilor turcice, „deoarece aceștia sunt vecinii noștri" (ai Uniunii Europene — n. Sputnik).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0