Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Una din cele șapte planete din sistemul Trappist-1 s-ar putea numi Moldova

© Sputnik / Герман Титов / Accesați arhiva multimediaСнимок Земли из космоса
Снимок Земли из космоса - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de cetățeni solicită savanților NASA, care au descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, denumit Trappist-1, ca una dintre acestea să poarte numele Moldova

CHIȘINĂU, 23 feb — Sputnik. Imediat după anunțul istoric făcut de un grup de cercetători NASA, care au înștiințat că au descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, denumit Trappist-1, aflat la o distanţă de 39 de ani lumină faţă de Soare, un grup de entuziaști din Moldova au lansat o petiție prin care roagă NASA să dea denumirea uneia din cele șapte planete "Moldova".

”Noi, poporul Republicii Moldova, vă rugăm să dați unei dintre cele 7 planete descoperite în sistemul planetar Trappist-1 denumirea țării noastre Moldova”, se spune în scrisoare.

”Chiar dacă suntem o țară mică din centrul Europei, noi suntem total necunoscuți lumii întregi, la fel ca și planetele din sistemul Trappist-1”, se mai spune în scrisoare, care are semnătura ”Poporul Republicii Moldova”. 

Potrivit autorilor petiției, scrisoare va fi trimisă pe adresa NASA și a Agenției Spațiale Europene.

Până în momentul difuzării știrii, petiția a fost semnată de aproape 700 de cetățeni.

Суперлуние на космодроме Байконур - Sputnik Moldova
Luna – un pericol real pentru moldoveni

NASA (National Aeronautics and Space Administration), agenție responsabilă cu programul spațial public al Statelor Unite ale Americii, a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, denumit Trappist-1, aflat la o distanţă de 39 de ani lumină faţă de Soare.

Descoperirea a fost făcută de astronomii americani și belgieni și reprezintă un nou record în domeniul cercetării spaţiale, deoarece este pentru prima dată când a fost identificat un sistem solar în care toate cele şapte planete ale sale au dimensiuni similare cu Terra.

Cercetătorii de la NASA au precizat că toate cele şapte exoplanete au potenţialul de a conţine apă în stare lichidă. Trei dintre ele se află în zona locuibilă din jurul stelei lor, în care viaţa este posibilă.

Cele şapte exoplanete care alcătuiesc acest sistem stelar orbitează în jurul stelei Trappist-1, o stea rece cu densitate scăzută, aflată la o distanţă de 39 de ani lumină faţă de Terra, în constelaţia Vărsătorului.

Savanţii speră să scaneze în viitorul apropiat atmosferele celor şapte exoplanete pentru a descoperi eventuale amprențe ale vieţii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0