Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Candu a acceptat o nouă funcție

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016
Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, are de astăzi încă o funcție, care ține mai mult de domeniul social decât de cel politic

CHIȘINĂU, 23 feb — Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, va fi ambasador al siguranței rutiere. În noua sa calitate, șeful Legislativului va promova noile politici pentru securitatea rutieră.

Andrian Candu a discutat un plan de acțiuni pentru acest an cu Emma MacLennan, director al ”Eastern Alliance for Seif and Sustainable Transport”.

”Președintele Parlamentului a acceptat oferta de a fi ambasador al siguranței rutiere și a propus promovarea mai multor proiecte, care vor ajuta la conștientizarea consecințelor excesului de viteză, precum și a siguranței pietonilor”, anunță Serviciul de presă al Parlamentului.

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce sistem electoral este mai bun pentru Moldova: ce spune Andrian Candu

Părțile au agreat mai multe acțiuni pe care Parlamentul și Andrian Candu, împreună cu experții internaționali, le vor promova în următoarea perioadă. În particular, a fost abordată siguranța în zona instituțiilor școlare, unde este nevoie de limitatoare de viteză și indicatoare rutiere.

De asemenea, a fost discutat un proiect de suport pentru distribuirea gratuită a scaunelor auto pentru nou-născuți. Un alt proiect care ar putea fi implementat este legat de distribuirea reflectorizantelor, care ar proteja pietonii pe timp de noapte, lucru reglementat de legislație, dar care încă foarte puțin este respectat în Republica Moldova.

Oficialii au decis ca, în luna mai, să fie organizată o campanie de informare și promovare a securității rutiere, precum și să fie pregătit un set de amendamente la legislația existentă, pentru a reduce numărul accidentelor în țara noastră.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0