Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se vinde în piețele din Capitală și de ce au început percheziții în târguri

© Photo : Игорь ВзоровЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au explicat de ce au început miercuri perchezițiile la Piața Centrală din Chișinău

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Procurorii pentru combaterea crimei organizate și cauze speciale, împreună cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal și anchetatorii Inspectoratului Național de Investigații, au întreprins percheziții la unitățile comerciale și la domiciliul unor persoane suspectate de comercializarea mărfurilor de larg consum aduse prin contrabandă în Moldova din Ucraina.

Protestatarii au blocat circulația pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Societate
Protestul neautorizat al comercianților: ce riscă aceștia

Activitatea cetățenilor implicați în această schemă a fost urmărită timp de peste patru luni. Valoarea mărfurilor introduse ilegal în țară este estimată la o sumă impunătoare.

Oamenii legii au constatat că un grup de persoane aflate în complicitate a transportat din afara țării, pe parcursul unei perioade îndelungate, mărfuri de contrabandă care ulterior erau revândute agenților economici și persoanelor fizice pentru a fi realizate în unitățile comerciale și în piețele din Capitală.

Procuratura a subliniat că ancheta se derulează pe cazul de contrabandă cu mărfuri și nu are legătură cu activitatea agenților economici și a comercianților.

Miercuri dimineața a avut loc un protest neautorizat al comercianților de la Piața Centrală din Chișinău.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0