Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestul neautorizat al comercianților: ce riscă aceștia

© Sputnik / Miroslav RotariProtestatarii au blocat circulația pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Protestatarii au blocat circulația pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Abonare
La momentul de față circulația transportului pe bulevardul central Ștefan cel Mare din Chișinău a fost reluat, însă protestatarii nu se grăbesc să plece și au ocupat trotuarele

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Protestul comercianților de la Piața Centrală, care au blocat parțial circulația transportului pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nu a fost autorizat, a declarat pentru Sputnik Moldova purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Vadim Brânzaniuc.

 „Protestul de azi nu este autorizat, el nu a fost planificat din timp. Protestatarii sunt nemulțumiți de acțiunile poliției. Reprezentanții Primăriei sunt la fața locului. Sunt purtate tratative", a spus Brânzaniuc.

La momentul de față, circulația transportului pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost reluată.

Protestatarii au blocat circulația pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova
Societate
Comercianții de la Piața Centrală au blocat circulația în centrul Chișinăului

Unii protestatari stau pe trotuare. Potrivit lui Silviu Mușuc, șeful adjunct al Poliției Capitalei, polițiștii au reușit să-i convingă pe oameni să deblocheze strada, deoarece aceasta nu este cea mai bună metodă de a soluționa problemele. Mușuc afirmă că participanții la acest protest neautorizat vor fi sancționați conform legislației în vigoare.

Manifestanții i-au comunicat corespondentului Sputnik că ei nu sunt de acord cu acțiunile întreprinse de autorități înpotriva lor: controale permanente, confiscarea mărfurilor și taxe mari. Protestatarii solicită o întâlnire cu reprezentnații autorităților centrale, inclusiv cu premierul și președintele țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0